Tel: +420 596 440 584    |    Email: sekretarka@zsjasioka-havirov.cz

ZŠ Kapitána Jasioka    |    Kpt. Jasioka 57 /685, 73564 Havířov

Aktuality

Události měsíce Prosinec -2022

5. prosince – ŠKOLOU CHODÍ MIKULÁŠ
Zítra má svátek Mikuláš. K nám do školy Mikuláš zavítal dnes a s ním i čerti a andělé, které zajistili žáci 9. třídy. A nemyslete si, čerti měli i pytle na zlobivce. Ale nikoho neodnesli, protože jsme všichni „hodní“. A hodné děti pak dostaly malou nadílku.

9. prosince - ANDĚLSKÝ JARMARK
Andělský jarmark jsme plánovali již v minulém školním roce. Tehdy nám realizaci překazil Covid. V letošním roce se nám ho ale podařilo uskutečnit. Jarmark byl připraven v areálu školního dvora a hřiště. Vánoční program připravili žáci 3.třídy a školní družiny pod vedením učitelky Mgr. M. Ujmy a vychovatelky ŠD M. Kolkové. Program obohatil i pěvecký sbor Rozmarýnek ze ZŠ Žákovská pod vedením Mgr. J. Ptakové. Třídy vyrobily krásné vánoční ozdoby a dekorace, které si návštěvníci jarmarku mohli zakoupit u stánků tříd. Výtěžek jarmarku bude věnován Útulku Max v Havířově.

14. – 16. prosinec – VYSTOUPENÍ PRO SENIORY
Žáci 3. třídy a školní družiny potěšili svým vánočním vystoupením během tří dnů postupně seniory v Domově seniorů Havířov, Denním stacionáři pro dospělé a SeneCura SeniorCentru Havířov. Klientům těchto zařízení předali malé dárečky. Společně si zazpívali i tradiční vánoční koledy. Děkuji touto cestou p. učitelce Mgr. Michaele Ujmě a vychovatelce školní družiny p. Martině Kolkové za přípravu a realizaci těchto vystoupení. A samozřejmě i našim vystupujícím žákům, kteří rozdávali radost.

Sbírka pro Útulek Max v Havířově
Rada žáků vyhlašuje v týdnu od 12. prosince do 16. prosince 2022 sbírku pro Útulek Max v Havířově. Co můžete donést? Staré deky, ručníky, prostřeradla, pelíšky, granule pro větší psy, psí piškoty…  Vaše dárky odevzdávejte pod vánoční strom ve vestibulu školy. Každá malá věc pomůže.

16. prosince – Vyhodnocení soutěže „O nejkrásnější vánoční ozdobu“
Každoročně stojí ve vestibulu Magistrátu města Havířova velký vánoční strom, který krášlí vánoční ozdoby vyrobené žáky havířovských škol. Letošní ozdoby jsou v barvě přírodní a červené. Výrobu vánočních ozdob si v naší škole vzali na starost žáci 6. třídy. A jestli budete mít cestu do města, určitě se zajeďte podívat. Vánoční strom za to opravdu stojí.